Meniu principal

Zeci de suporteri ai formației Petrolul Ploiești, expulzați din Austria

Zeci de suporteri ai echipei Petrolul Ploiești, expulzați din Austria

Un număr de 34 de suporteri ai formației Petrolul Ploiești au fost expulzați din Austria, după ce polițiștii au descoperit, în microbuzele cu care aceștia se deplasau la finala Cupei Olanda, dintre AZ Alkmaar dintre Vitesse Arnhem, materiale pirotehnice precum torţe, fumigene şi alte obiecte. 

Suporterii se îndreptau spre Olanda pentru a fi alături de galeria echipei din Vitesse, cu care „Lupii galbeni” sunt înfrăţiţi. În Austria însă, un filtru organizat de poliţie pentru a depista imigranţii ilegali a tras cele două microbuze pe dreapta.

La percheziţie, polițiștii au descoperit materiale pirotehnice interzise, astfel că românii au fost reţinuţi peste noapte la secţie. Li s-au întocmit procese verbale, iar şase dintre membrii galeriei Petrolului au fost amendaţi cu câte 300 de euro. Dimineaţa, poliţia austriacă i-a escortat înapoi, la graniţa cu Ungaria, cu interdicţia de a mai intra în Austria, relatează prosport.ro.

Luni dimineață, Ministerul Afacerilor externe a anunțat că „are în atenție incidentul (…) și a efectuat demersuri pe lângă autoritățile austrice pentru a obține informații suplimentare”.

„Până la acest moment, nici cetățenii români implicați și nici autoritățile austriece nu au contactat misiunea diplomatică română. Ambasada României la Viena monitorizează cazul, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se arată într-un comunicat al MAE.

(foto: Max-media.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.