Meniu principal

Zeci de mii de turiști sărbătoresc 1 Mai muncitoresc pe litoral

Ministrul Turismului spune că poate începe distribuirea voucherelor de vacanţă

Potrivit estimătilor hotelierilor, peste 40.000 de turişti se află pe litoral în minivacanţa de 1 Mai. Cei mai mulţi dintre aceștia au ales staţiunile Mamaia şi Vama Veche. În contextul în care se așteptau la un val de turiști, autoritățile de pe litoral le-au pregătit numeroase evenimente, între care un festival de muzică electronică, unul de gastronomie, concerte sau drifturi.

“Nu avem cifre oficiale, am făcut estimări şi peste 40.000 de turişti se află pe litoral, cea mai mare parte, probabil în jur de 30.000, în Mamaia, aceasta fiind staţiunea care şi de această dată a atras cel mai mult atenţia. Evenimentele atrag atenţia şi promovarea. Acolo unde nu se întâmplă nimic nu se putem aştepta să se întâmple, iar acolo unde organizăm evenimente, le finanţăm, le promovăm cu mult timp înainte, astăzi putem să culegem rezultatele. Se vede cu ochiul liber acest lucru”, a declarat Corina Martin, vicepreşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, pentru News.ro.

În această perioadă, nordul stațiunii Mamaia reprezintă polul distracției, aici având loc festivalul de muzică electronică. Tocmai de aceea sut și mii de turiști străini care au ales să vină aici, potrivit vicepreședintelui ALDD. 

“Sunt foarte mulţi turişti străini în staţiune. Mii de turişti străini au venit pentru festivalul de muzică electronică, de aceea am integrat şi am promovat şi acest festival deoarece mi se pare că este o ocazie excelentă pentru a atrage turişti vest-europeni pe litoralul românesc, la început de sezon şi la următoarele evenimente din timpul verii”, a explicat Corina Martin.

Diverse evenimente au fost organizate pe litoral, în special în Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai, printre acestea aflându-se un festival de muzică electronică, un festival de gastronomie, concerte sau drifturi.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.