Meniu principal

WRC: Simone Tempestini a abandonat în Raliul Suediei

Jari-Matti Latvala (Finlanda) ocupă primul loc în clasamentul Raliului Suediei, etapă a Campionatului Mondial de raliuri (WRC), după probele speciale desfășurate sâmbătă, în timp ce românul Simone Tempestini a fost nevoit să abandoneze, informează AGERPRES.

Fostul lider, belgianul Thierry Neuville (Hyundai), care conducea confortabil în etapa a doua a sezonului, a fost constrâns să abandoneze după ce a pierdut o roată și și-a distrus direcția în ultima probă specială alergată sâmbătă (15). În proba desfășurată pe hipodromul din Karlstad, vicecampionul mondial a lovit betonul și a cursa s-a încheiat pentru el.

Echipajul finlandez Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris) se află la conducere, cu timpul de 2 h 04 min 59 sec 3/10, urmat de estonienii Ott Tanak/Raigo Molder (Ford Fiesta RS), la 3 sec 8/10, și de francezii Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta RS), la 16 sec 6/10, etc.

Tempestini, campionul en titre al României, și copilotul italian Giovanni Bernacchini, pe Citroen DS3 R5, au fost nevoiți să se retragă din cursă în proba specială cu numărul 14.

Duminică vor avea loc ultimele trei probe speciale, în lungime de 58,8 km.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.