Meniu principal

Wall Street şi-a revenit după pierderile record de luni şi a închis în creştere puternică

Wall Street şi-a revenit după pierderile record de luni şi a închis în creştere puternică

Acţiunile de pe Wall Street au înregistrat creşteri puternice marţi, după o şedinţă cu fluctuaţii mari, indicii recuperând o parte din cele mai mari pierderi din ultimii şase ani, consemnate luni, transmite Bloomberg.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 2,3%, cea mai bună performanţă consemnată în ultimii doi ani, şi a recuperat jumătate din pierderile semnificative înregistrate luni. Indicele S&P 500 a avansat cu 1,74%, în timp ce Nasdaq Composite a urat cu 2,1%.

Creşterea indicilor bursieri nu a fost însă uniformă. Indicele Dow Jones a scăzut cu 500 de puncte la deschidere, amplificând temerile provocate de scăderea accentuală de luni, cea mai gravă din ultimii şapte ani. Acţiunile au fluctuat între scădere şi creştere de 12 ori, înainte de a avansa în ultima parte a şedinţei de tranzacţionare.

Între cei mai buni performeri ai pieţei s-au aflat TripAdvisor, ale cărei titluri au crescut cu aproape 15%, ca urmare a revenirii zvonurilor referitoare la posibila preluare a companiei.  Acţiunile Snap au urcat cu aproape 30%, datorită rezultatelor trimestriale publicate de companie, care au depăşit aşteptările analiştilor.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.