Meniu principal

Vladimir Putin, în vizită la vecinii ungari, pe 2 februarie

Moscova salută anunţul nord-coreenilor privind suspendarea testelor nucleare

Vladimir Putin este așteptat la Budapesta pe 2 februarie pentru a se întâlni cu premierul ungar Viktor Orban în vederea consolidării legăturilor între cele două țări, a anunțat, joi, guvernul ungar, relatează AFP. citată de AGERPRES.

Cei doi lideri vor discuta ”chestiuni socio-politice și economice”, a declarat pentru presă directorul de cabinet al premierului Orban, Janos Lazar.

În opinia sa, 2017 ”va fi un an important în materie de politică externă, având în vedere Brexitul și instalarea la Casa Albă a unui nou președinte american (Donald Trump). O eră a cooperării bilaterale se deschide în locul cooperării multilaterale”, a spus Janos Lazar.

Premierul ungar, considerat unul dintre principalii aliați ai președintelui Putin din Uniunea Europeană, a fost în februarie 2015 primul șef de stat sau de guvern din UE care l-a primit pe președintele rus după anexarea Crimeii în 2014.

Viktor Orban s-a aflat în vizită la Moscova în 2015 și este susținător fervent al ridicării sancțiunilor impuse de UE după anexarea peninsulei ucrainene.

Ungaria și Rusia sunt legate de peste doi ani printr-un contract controversat pentru construcția de către Rusia a două noi reactoare la centrala nucleară de la Paks, în apropiere de Budapesta, în valoare de 12 miliarde de euro dintre care 10 miliarde împrumutate de Rusia.

(foto: Washingtontimes.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.