Meniu principal

Vladimir Putin îl laudă pe Kim Jong-un, ”un politician competent şi matur”

Moscova salută anunţul nord-coreenilor privind suspendarea testelor nucleare

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că nord-coreeanul Kim Jong-Un este un lider competent şi matur, care a câştigat o “rundă” în ceea ce priveşte disputa cu Vestul legată de programul său nuclear şi cel al rachetelor cu rază lungă de acţiune, relatează AP şi Reuters.

“Kim Jong-Un evident a câştigat această rundă. Este un politician absolut competent şi matur, care şi-a rezolvat obiectivul strategic – are un focos nuclear şi o rachetă cu rază lungă de acţiune”, a spus Putin.

În opinia preşedintelui rus, Kim Jong-Un vrea acum să calmeze situaţia.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au avut discuţii, marţi, după o perioadă îndelungată de tensiuni în peninsula Coreeană. Cele două ţări au convenit ca nord-coreenii să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice de Iarnă în Coreea de Sud. De asemenea, Seulul şi Phenianul au convenit, să reducă tensiunea militară actuală şi să poarte discuţii militare asupra acestei probleme.

Kim Jong-Un şi preşedintele american, Donald Trump, au avut în ultimele luni schimburi dure de replici cu privire la programul nuclear al nord-coreenilor.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.