Meniu principal

Vladimir Putin îl îndeamnă pe Emmanuel Macron să “depășească neîncrederea reciprocă”

Moscova salută anunţul nord-coreenilor privind suspendarea testelor nucleare

Președintele rus Vladimir Putin a lansat, luni, un apel către noul președinte ales al Franței, Emmanuel Macron, îndemnându-l să “depășească neîncrederea reciprocă” pentru a combate împreună “amenințarea tot mai mare din partea terorismului și a extremismului violent”, relatează AFP.

“Cetățenii francezi v-au încredințat să conduceți țara într-o perioadă dificilă pentru Europa și pentru întreaga comunitate internațională. În aceste condiții, este deosebit de important să depășim neîncrederea reciprocă și să ne unim forțele pentru a asigura stabilitatea și securitatea internaționale”, scrie președintele rus într-un mesaj de felicitare publicat pe site-ul Kremlinului.

Președintele rus s-a declarat pregătit să conlucreze cu Emmanuel Macron în mod “constructiv” în probleme “bilaterale, regionale și globale” în interesul popoarelor din Rusia și Franța, conform TASS.

Potrivit EFE, deși nu a recunoscut în mod oficial, Kremlinul a sprijinit-o pe candidata extremei drepte, Marine Le Pen, care a fost primită de Putin la Moscova în luna martie, cu doar o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, la 23 aprilie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.