Meniu principal

Vlad Voiculescu: O femeie a murit la Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline

Voiculescu, despre întâlnirea primăriței Firea cu cei doi medici demisionari: Figurație și poze. Nu îi pasă

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunțat, sâmbătă, într-o postare pe Facebook că o femeie a murit la spitalul Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline şi că nu este singurul caz grav, susţinând că ministerul cunoştea situaţia, inclusiv cazul acestei femei.

“Doamna Maria M., 69 de ani, a decedat în această dimineaţă la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline. Astăzi, în România, ţara cu a 3-a cea mai mare creştere economică de pe glob şi cea mai mare din Europa”, scrie Voiculescu.

El susţine că nu este singurul caz care era în stare gravă şi că Ministerul ştia atât despre problemă în general, cât şi despre toate aceste cazuri, inclusiv al femeii, în mod specific.

“Femeia suferea de imunodeficienţă primară. Nu mai primise imunoglobuline din iulie. Familia se pare că a căutat soluţii în Germania, să le cumpere. Costau însă 1.200 de euro 5 flacoane (tratament lunar)”, precizează Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătăţii anunţa în 9 noiembrie, în urma unei întâlniri a ministrului Florian Bodog cu producătorii de imunoglobulină, că aceştia au dat asigurări că la jumătatea lunii pe piaţă vor intra 900 de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficienţelor primare, fiind în derulare negocieri pentru un nou lot în luna decembrie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.