Meniu principal

Vizat de un dosar de corupție, Cătălin Ioniță demisionat de la șefia Poliției Române

Până la urmă, s-a săturat și Ioniță! A demisionat de la șefia Poliției Române

Cătălin Ioniţă a fost înlocuit de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) susţinând că Ioniţă a cerut a cerut ministrului Carmen Dan să fie schimbat din funcţie, invocând motive persoane. Potrivit Digi24, numele lui Cătălin Ioniță ar apărea într-un dosar de corupție vizând traficul de influență.

Decizia de schimbare a şefului Poliţiei Române a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. În locul lui Cătălin Ioniţă, a fost propus şeful Poliţiei de Frontieră Ion Buda.

“Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului afacerilor interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale. Conform prevederilor legale, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a transmis documentele Prim-ministrului Guvernului României împreună cu propunerea de împuternicire în funcţia de inspector general al Poliţiei Române a chestorului general de poliţie Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Cătălin Ioniţă a fost împuternicit pentru şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române în 17 ianuarie, când l-a înlocuit pe Bogdan Despescu, demis în urma scandalului izbucnit după arestarea poliţitului Eugen Stan, cercetat după ce a agresat sexual mai mulţi copii.

Ioniţă a fost numit la propunerea ministrului Carmen Dan, situaţie care a provocat un conflict cu premierul de atunci Mihai Tudose.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.