Meniu principal

Violențele de la protestele din Piața Victoriei: opt persoane, reţinute

În urma percheziţiilor efectuate, joi, în mai multe imobile din Capitală, unde au fost găsite peste 3.000 de materiale pirotehnice, opt persoane au fost reţinute de oamenii legii în dosarul privind violenţele de la manifestaţiile din Piaţa Victoriei, din seara zilei de 1 februarie. Au fost duse la audieri 20 de persoane.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat, în dta de 6 februarie, dispunerea începerii urmăririi penale pentru ultraj, folosire de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii publice faţă de opt persoane,dintre care patru în stare de arest preventiv şi patru aflate sub control judiciar.

Prin ordonanţa din 2 februarie, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Octavian Gheorghe – pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice,  Alexandru Moraru – pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Andrei Cătălin Pavel – pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Alexandru Claudiu Palade – pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Robert Liviu Iancu – pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice,  Alin Alexandru Iancu – pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, Milan Miroslav Raşcov – pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, Andrei Bogdan Fagel – pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

“În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 01/02.02.2017, în timp ce se aflau în zona Piaţa Victoriei, în contextul în care în zona respectivă avea loc o manifestaţie cu caracter paşnic la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpaţii s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăţi de gheaţă, containere) în jandarmii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului, provocându-le acestora suferinţe fizice. Prin acţiunile lor violente, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică”, arată procurorii.

Ei mai spun că asupra unora dintre inculpaţi au fost găsite obiecte periculoase (cuţite, bricege) care erau interzise a fi deţinute într-o astfel de adunare publică.

Procurorii de caz au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Andrei Cătălin Pavel, Alin Alexandru Iancu, Robert Liviu Iancu şi  Milan Miroslav Raşcov.

Pentru ceilalţi patru incupaţi – Alexandru Claudiu Palade, Alexandru Moraru, Octavian Gheorghe şi  Andrei Bogdan Fagel – procurorii au solicitat Judecătoriei Sector 1 Bucureşti luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi. Tribunalul Bucureşti a menţinut ulterior măsura arestului preventive în cazul acestora. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.