Meniu principal

VIDEO La Kaufland-ul din Odorheiu Secuiesc nu prea se vorbește românește

VIDEO La Kaufland-ul din Odorheiu Secuiesc nu prea se vorbește românește

Comisarii OPC Brașov au mers, vineri, la un supermarket Kaufland din Odorheiu Secuiesc și au încercat să cumpere produse vorbind în limba română, însă au fost refuzați. În urma acestui incident, magazinul a fost amendat cu suma de 10.000 de lei. Practic, inspectorii au avut parte de același tratament ca în clipul care s-a viralizat pe rețelele de socializare, joi.

Comisarul-șef regional Sorin Susanu, a declarat pentru NewsBV că, în 2015, Kaufland Odorheiu Secuiesc a mai fost amendat cu 5.000 de lei, pentru că toate reclamele şi pliantele erau exclusiv în limba maghiară, lucru discriminatoriu pentru consumatorii români.

Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care susţine că a fost refuzat de o vânzătoare la Odorheiu Secuiesc, pentru că nu vorbea limba maghiară.

”După apariţia în mediul online a respectivului filmuleţ, comisarii OPC au fost în control şi au avut parte de acelaşi tratament. Au cerut produse în limba română şi nu au fost serviţi. Pentru această abatere, agentul economic a fost sancţionat astăzi (vineri – n.r.) cu suma de 10.000 de lei. Din păcate, nu este un caz singular şi au fost constatate astfel de abateri la mai mulţi agenţi economici din această zonă”, a spus comisarul-şef Sorin Susanu pentru MEDIAFAX.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *