Meniu principal

Victor Ponta, atac la PSD pe tema OUG 13 – 14

Ponta: ”Campania PSD de la Deva a fost bazată pe voturi cumpărate”

Deputatul PSD, Victor Ponta, fost premier și președinte al partidului, a lansat, luni seara, un atac la actualul lider al social-democraților, Liviu Dragnea, în chestiunea bâlbâielilor cu Ordonanța privind modificarea Codurilor penale, ulterior abrogată de Guvernul Grindeanu. Acesta a declarat că a existat o lipsă de asumare şi de comunicare din partea inițiatorilor, care au aruncat vina asupra fostului ministru al Justiției, Florin Iordache. În opinia lui Victor Ponta, greşelile făcute de Guvern în această perioadă u fost lipsa de asumare şi comunicarea deficitară.

„Operaţiunea asta declanşată în ianuarie cu ordonanţele 13, 14, cum să vă spun, zici că au scris-o ăialalţi. Mă uitam şi mă frecam la ochi, nu înţelegeam ce se întâmplă. În primul rând, lipsa de asumare (n.r. – o greșeală). Adică nu poţi să dai pe Iordache, nu crede nimeni, nu cred nici eu. Trebuia să fie domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu să spună, ziua în amiaza mare, domne de aia ne-au votat mulţi oameni. Al doilea lucru – explică de vrei să îndrepţi. Eu am citit de mai multe ori acea ordonanţă, după ce a fost publicată în presă. Şi dacă rămânea în vigoare, nu se întâmpla mai nimic, adică nu era o chestiune prin care să îndrepţi o chestiune reală”, a precizat Ponta, la un post de televiziune.

Chestionat dacă abrogarea OUG 13 a fost o greşeală, Victor Ponta a susţinut că „totul a fost o greşeală”. Mai mult, fostul premier susține că nu există urgență în adoptarea OUG 13 când oricum Guvernul a lăsat o perioadă de zece zile până la intrarea în vigoare a prevederilor acesteia. 

„Nu a înţeles nimeni nimic. Dintr-o ideea bună şi corectă s-a ajuns la un dezastru. Când spune toată lumea: vedeţi că PSD a venit ca să apere hoţii şi tu faci exact o chestie care seamănă, noaptea, o chestie neclară, sigur că îi apeşi pe oamenii aceia exact pe ceea ce. A treia chestie, dacă zici că e urgenţă, nu poate fi urgenţă în zece zile. Dacă nu e urgenţă, las-o lege în Parlament. Dacă pui zece zile, înseamnă că nu e urgenţă. Nu există urgenţă de zece zile. Urgenţa e de azi”, a mai spus Ponta.

(foto: Europafm.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.