Meniu principal

Vicepreşedintele Senatului, liberala Iuliana Scântei, cercetată pentru fals şi uz de fals

Vicepreşedintele Senatului, liberala Iuliana Scântei, cercetată pentru fals şi uz de fals

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat, miercuri, redeschiderea urmăririi penale pe numele vicepreşedintelui Senatului, liberala Iuliana Scântei. Aceasta este acuzată de fals şi uz de fals, după ce ar fi devenit senator din partea PNL fără să fie membru de partid, informează News.ro.

În ianuarie, fostul prefect al județului Iași, Dragomir Tomasevschi, a depus o plângere la Parchet în care reclama că notarul public Iuliana Scântei a devenit senator în baza unei simple adeziuni, fără a fi însă și membru de partid. Potrivit acestuia, pe 19 octombrie 2016 , Iuliana Scântei a formulat o cerere de adeziune prin care a solicitat înscrierea în PNL şi, la aceeaşi dată, a dat o declaraţie prin care acceptă să candideze pentru funcţia de senator.

„Pe 20 octombrie 2016, Biroul Politic Naţional al PNL a validat lista candidaţilor la parlamentare, pe prima poziţie fiind trecută Laura Iuliana Scântei, deşi acesta nu era membră de partid”, se arată în plângerea lui Tomasevschi.

Iniţial, dosarul a fost clasat de un procuror de la Parchet, pe motiv că “fapta nu există”. Fostul prefect de Iaşi a contestat însă decizia şi procurorul-şef de secţie a decis să-i dea dreptate, infirmând prima soluţie şi dispunând continuarea cercetărilor.

„Din declaraţia numitei Scântei Iuliana Laura şi copia Raportului Comisiei de validare a mandatelor de senator depuse la dosar reiese că, la momentul convocării Comisiei de validare a Senatului, s-a primit o contestaţie cu privire la legalitatea obţinerii de către acesta a mandatului de senator, contestaţie care a fost respinsă cu unanimitate de voturi, motivat de faptul că Scântei Iuliana Laura ar fi făcut dovadă calităţii sale de membru de partid, aspect susţinut de aceasta în declaraţia dată la Parchet (…) Totodată, este necesară şi verificarea dosarului de candidat depus de Scântei la Biroul Electoral Judeţean”, se arată în ordonanţa prin care s-a cerut judecătorilor continuarea cercetărilor.

În aceste condiţii, procurorul-şef de secţie a decis, printr-o ordonanţă din 18 aprilie, „admiterea plângerii petentului Tomasevschi Dragomir, infirmarea soluţiei de clasare, redeschiderea şi reluarea urmăririi penale”. 

Senatoarea Iuliana Scântei este o apropiată a fostului ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu. Ea a devenit notar în timpul mandatului acestuia la Justiţie şi apoi a fost secretar general la minister. Numele său a apărut, recent, în declaraţia dată la instanţa supremă de Elena Catrinel Florescu, fosta şefă de cabinet a lui Tudor Chiuariu. Audiată ca martor în dosarul retrocedarilor de păduri, Florescu a susţinut în faţa judecătorilor că nu ştie cine a ales notarul care urma să legalizeze vânzarea unei importante suprafeţe de pădure de către Paltin Sturdza.

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Vicepreşedintele Senatului, liberala Iuliana Scântei, cercetată pentru fals şi uz de fals

  1. Marinescu Ion spune:

    Si cinei fratilor de vina , inca o dovada ca nu stiti de capul vostru ce se intimpla in partid si listele se fac pe relatii nu pe competenta si ca nimeni nu verifica nimic decit,,,….—-?cit….unde a fost Presedintele de Filiala, Secretaru, Vice presedintele , Consiliu , cine aproba lista candidatilor cine a votato, cine a propuso?? etc vai de mama voastra Partid National/ Partid Istoric?
    Sa va fie rusine este cazu sa va dati toti demisia din acea filiala tovarasi.Intro zi veti aproba vinzarea ce a mai ramas din ROMANIA si veti spune ca nu stiati.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.