Meniu principal

Vicepreședinta ANSVSA, demisă de Grindeanu la o zi de la numirea în funcție

Întâlnire între Sorin Grindeanu și cancelarul Austriei, Christian Kern, la Viena

Premierul Sorin Grindeanu a demis-o pe Ionica Sfetcu la doar o zi după ce o numise în funcţia de vicepreşedinte al Autărităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (SNAVSA). De doi ani, aceasta este judecată pentru 19 fapte de luare de mită, care ar fi fost comise în perioada în care era inspector la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti.

În acelaşi dosar mai sunt judecaţi Marian Zlotea, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, foşti directori şi inspectori sanitari-veterinari, pentru fapte de corupţie. Dosarul se judecă la Tribunalul Bucureşti, următorul termen fiind stabilit pentru 7 martie.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2009 – mai 2010, inculpaţii au constituit sau au aderat la un grup grup infracţional organizat care cerea de la firmele controale pe linie sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor produse alimentare care ulterior să poată fi folosite la „acţiuni de atragere a alegătorilor cu pomeni electorale”, la susţinerea unor evenimente, la asigurarea protocolului ANSVSA şi al altor instituţii.

(foto: MEDIAFAX)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.