Meniu principal

Veste proastă pentru Guvernul Grindeanu: încasările la ANAF, deja cu 5% mai mici

ANAF demarează, în data de 1 iulie, acțiunea "Litoralul"

Din păcate, primele date privind încasările la ANAF nu sunt unele care să dea asigurări Guvernului Grindeanu cu privire la posibilitatea ca previziunile mega-optimiste din bugetul de stat pe 2017 să devină realitate, Potrivit unor surse citate de MEDIAFAX, veniturile la bugetul general consolidat au fost cu 5% mai reduse în ianuarie 2017 faţă de aceeași lună a anului trecut, în condiţiile în care încasările din TVA au fost cu 20% mai mici.

De reținut că Guvernul Grindeanu a prevăzut, în legea bugetului de stat pe 2017, o creştere a veniturilor la bugetul general consolidat de 14% în valoare nominală faţă de anul anterior.

O altă surpriză neplăcută este creşterea cu 10% a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în condiţiile noilor legi aprobate la sfârşitul lui 2016, chiar şi fără noile măsuri de majorare a salariilor din administraţia locală care au intrat în vigoare la 1 februarie 2017. Mai mult, volumul cheltuielilor cu salariile din ianuarie multiplicat cu 12 este deja peste limita de 63,8 miliarde de lei, plafonul pentru salariile bugetarilor aprobat prin legea bugetului.

Totuşi, execuţia pe ianuarie se va încheia pe un excedent minor, de circa 0,1%-0,2% din PIB, ca urmare a reducerii drastice a cheltuielilor de investiţii.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.