Meniu principal

Verificări ale poliţiei privind securitatea la instituţii, bănci, case de schimb valutar

Polițiști acuzați că au agresat un bărbat, la o casă de pariuri din Rahova

Aproape 4.500 de obiective care operează cu valori au fost verificate de poliţiştii de la ordine publică, în ultimele două săptămâni, din punct de vedere al securităţii. În total au fost aplicate 578 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 320.000 de lei, potrivit unui comunicat al IGPR. 

“În perioada 14 – 28 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii structurilor teritoriale de ordine publică au organizat, la nivel naţional, peste 700 de acţiuni, pentru verificarea sistemelor de securitate ale unor obiective. Astfel, au fost controlate 4.473 de obiective care operează cu valori, respectiv unităţi şi instituţii de interes public, unităţi bancare, instituţii de creditare din categoria organizaţiilor cooperatiste şi I.F.N., societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet şi unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii”, anunţă IGPR.

Au fost verificate şi unităţi poştale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar şi alte categorii de unităţi.

În urma controalelor, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 578 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 320.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 11 persoane. Poliţiştii anunţă că vor continua şi în perioada următoare acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.