Meniu principal

Vânzarea Formulei 1 către Liberty Media, aprobată de acționari

Formula 1: Calificările Marelui Premiu al Italiei, oprite din cauza ploii

Acționarii Liberty Media și-au dat acordul pentru încheierea tranzacției de 8 miliarde de dolari privind cumpărarea Formulei 1 de la CVC Capital Partners. ”Mutarea” a fost anunțată în luna septembrie a anului trecut. Astfel, unul dintre cel mai urmărite sporturi de pe planetă va trece sub controlul grupului patronat de miliardarul John Malone.

Liberty Media va înființa o nouă entitate denumită Formula One Grup, care va gestiona activitățile și drepturile disciplinei supreme din sportul automobilistic, care aduce organizatorilor săi aproximativ 1,8 miliarde de dolari pe an, precizează agenția AFP, citată de AGERPRES.

Grupul american anunțase deja, la jumătatea lunii decembrie, că a primit acordul autorităților pentru concurență și a strâns sumele necesare achiziției, care urmează să fie finalizată până la sfârșitul lunii martie.

Liberty media a cumpărat Formula 1 de la fondul de investiții CVC Capital Partners, care controla competiția prin intermediul unui holding denumit Delta Topco, în colaborare cu britanicul Bernie Ecclestone, cel care a făcut în ultimii 30 de ani din Formula 1 una dintre disciplinele sportivele cele mai rentabile din lume.

(foto: Formula1.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.