Meniu principal

Valeriu Nicolae: Greșeala pe care i-o reproșez eu lui Cioloș este că a evitat conflictul

Valeriu Nicolae, fost ministru secretar de stat în guvernul tehnocrat, a afirmat, într-un material publicat în revista ”Dilema Veche”, că Dacian Cioloș a dat dovada de un exces de bun-simt, care i-a „paralizat” deciziile dure.

„Ca tehnocrați, am făcut greșeli. Greșeli pe care trebuie să le examinam critic, pentru ca alții să le poată evita în viitor. Nicicând nu m-a inspirat cineva mai mult decât Dacian, dar asta nu înseamnă că el nu a făcut greșeli sau gafe. Noi, cei din jurul lui, am făcut probabil și mai multe. Dacian nu și-a dorit vreodată rolul <<arhanghelul Dacian>> și a tot repetat că el singur nu poate să schimbe mai nimic și că trebuie să fim mulți pentru a putea să aducem o schimbare. Cred că de asta a și decis să refuze rolul și povara de a fi salvatorul PNL-ului”, a spus Valeriu Nicolae.

În opinia acestuia, administrația publică a devenit un fel de prostituată dur supravegheată de rechinul politic. Valeriu Nicolae spune că, în afară de USR, niciun alt partid din Parlament nu are legitimitatea să discute despre o conducere cinstită.

”USR-ul nu are, însă, experiența politică și ar putea să urmeze aceleași căi ca toate partidele vechi, dacă nu vor avea o instituție a <<avocatului Diavolului>> care să prevină asta. Greșeala principală pe care i-o reproșez eu lui Dacian este că a evitat conflictul. Câțiva dintre cei mai faini tehnocrați au făcut același lucru. Dragoș Pîslaru, șeful meu direct, a fost unul dintre ei. Ambii au un exces de bun-simț care paralizează deciziile dure ale lor sau ale subordonaților lor. Decizii despre care eu am crezut și cred că sunt necesare. Roosevelt spunea că, dacă vrei să conduci negocieri vorbind încetișor, trebuie să te asiguri că ai cu tine un par țeapăn”, a scris Valeriu Nicolae în ”Dilema Veche”.

(foto: Dilema Veche)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.