Meniu principal

Valer Dorneanu, președintele CCR: ”Sperăm să ne pronunţăm înainte de 10 februarie”

CCR dezbate sesizările ICCJ, PNL şi USR asupra legii privind statutul magistraților

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a declarat, sâmbătă, că magistraţii vor face tot posibilul să se pronunţe în chestiunea Ordonanţei privind modificarea codurilor penale înainte ca aceasta să intre în vigoare. Actul normativ ar urma să-şi producă efectele începând cu data de 10 februarie, adică vinerea viitoare. 

Sunt trei plângeri depuse, zilele trecute, la CCR: a preşedintelui Klaus Iohannis, a Avocatului Poporului şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

„Sesizarea cu privire la conflictul de competenţă, suntem în terme. Vom primi, cu siguranţă, cred până marţi, punctele de vedere de la cele două părţi şi în câteva zile o să ne pronunţăm şi pe fond. Aceeaşi va fi situaţia şi cu privire la excepţia de neconstituţionalitate invocată de Avocatul Poporului. Şi acolo am lăsat un termen scurt pentru puncte de vedere. Marţi. Am lăsat Parlamentului ziua de luni, când au Birou Permanent, ca să se poată pronunţa. Şi după ce avem aceste puncte de vedere, vom stabili un termen, având în vedere celeritatea pe care o solicită toată lumea, dar şi un termen de gândire şi de analiză suficient. Oricum, să vin în întâmpinarea întrebării dvs următoare, sperăm să ne pronunţăm înainte de 10 februarie!”, a declarat Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.