Meniu principal

USR susține protestele anti-grațiere

USR, despre amendamentele lui Traian Băsescu

Uniunea Salvați România a emis,miercururi seară, un comunicat de presă prin care anunță faptul că susține protestele de stradă împotriva votului PSD din Comisia juridică a Senatului, în favoarea grațierii parțiale sau totale a faptelor de corupție care implică luarea și darea de mită, traficul de influență și complicitatea la traficul de influență.

După cum se știe, PSD a decis excluderea infracțiunilor prevăzute la articolele 289-294 din Codul Penal din lista infracțiunilor exceptate de la grațiere și să îi absolve de pedepse pe toți ce condamnați pentru aceste infracțiuni comise până la data de 1 ianuarie 2017.

Proiect de lege va fi discutat în plenul Senatului, votat, după care va merge la Camera Deputaților, care este for decizional. Vor beneficia de această facilitate Dan Voiculescu, Elena Udrea, Dan Șova, Viorel Hrebenciuc, aceștia fiind doar câțiva dintre cele aproape 250 de persoane potențiale beneficiare ale legii.

„PSD urmărește doar noi modalități de a-și scăpa membrii și clientela politică de executarea pedepselor la care au fost condamnați pentru furtul sistematic din avutul public”, a declarat deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Senatorii din Comisia Juridică vor discuta, joi, despre grațierea infracțiunilor de serviciu, respectiv abuzul în serviciu și conflictului de interese, iar USR a anunțat că va vota împotrivă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.