Meniu principal

USR: PSD foloseşte Jandarmeria ca bâtă împotriva celor care contestă o putere ce vrea să acapareze statul

USR le-a scris oficialilor de la Bruxelles: Modificările propuse de coaliția PSD-ALDE vor afecta grav independența justiției

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că parlamentarii și consilierii săi vor protesta în Piața Victoriei împotriva organizării târgului de Crăciun de către primărița Gabriela Firea. Mai mult, partidul face o paralelă între  aceasta și Ion Iliescu, care și el i-a dorit eliberarea Pieței Universității în 1990, apelând la ”ajutorul” minerilor.

„Parlamentarii şi consilierii USR din Bucureşti vor protesta în stradă împotriva abuzului puterii PSD care eliberează Piaţa Victoriei, prin violenţă, pentru a face loc târgului Gabrielei Firea. Şi Ion Iliescu a eliberat Piaţa Universităţii, tot prin violenţă, în 1990. PSD-ul de azi foloseşte Jandarmeria ca bâtă împotriva celor care contestă o putere care încearcă să acapareze statul pentru ca o gaşcă de corupţi, condusă de Liviu Dragnea, să scape de justiţie”, a scris USR pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii grupului spun că iniţiativa primarului Capitalei de a amenja târguri în toate pieţele mari din Bucureşti este doar „un act premeditat de interzicere a protestelor”, în condiţiile în care în faţa Guvernului nu au fost organizate niciodată târgului, fiind un loc obişnuit pentru proteste, iar în această perioadă în Parlament se dezbat legile Justiţiei.

„PSD batjocoreşte Constituţia României în care dreptul la liberă întrunire este sacru. Decizia Gabrielei Firea, unealta lui Liviu Dragnea, de a instala un târg în Piaţa Victoriei, loc consacrat pentru proteste, în care nu au fost organizate niciodată târguri, reprezintă practic o interzicere a protestelor. Nu este întâmplător că primăriţa PSD a organizat târguri în toate pieţele din Bucureşti. Este un act premeditat de interzicere a protestelor, tocmai în luna în care legile anti-justiţie se adoptă în Parlament”, mai spune USR.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.