Meniu principal

Nicușor Dan: ”Am redactat moțiunea simplă pe justiție, liberalii o vor co-semna”

Nicuşor Dan, ales preşedinte al USR, cu 173 de voturi din 251

Uniunea Salvați România (USR) a finalizat textul moțiunii simple pe justiție, în care solicită demiterea ministrului Justiției, Florin Iordache, și pe care urmează să o depună la Parlament, după cum a anunțat președintele formațiunii, Nicușor Dan.

“Democrație și stat de drept înseamnă un lucru foarte simplu, există niște reguli, cine le încalcă plătește, este sancționat. Ce ni se propune azi este o derogare de la statul de drept, oameni care au greșit nu mai sunt pedepsiți. Chestiunea aceasta este mult mai gravă când vorbim despre furt din banii publici. Oameni care au furat din banii publici și care, în momentul acesta, sunt iertați de lucrurile pe care le-au făcut. Nu este, în mandatul pe care cetățenii l-au dat PSD și ALDE prin votul la alegeri, nu figurează grațierea și amnistia, nu pentru asta cetățenii români le-au dat posibilitatea de a guverna. Moțiunea simplă am redactat-o și parlamentarii USR au semnat-o. Avem acordul președintelui PNL că parlamentarii liberali o vor co-semna pentru ca ea să fie depusă”, a afirmat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

În aceeași conferință de presă, deputatul USR Silviu Dehelean a subliniat că moțiunea nu își propune căderea Guvernului Grindeanu, ci respectarea programului de guvernare, care “nu cuprinde grațierea și amnistia”.

“Ceea ce solicităm noi prin această moțiune pe care o vom depune este demisia sau demiterea ministrului Justiției, dl. Florin Iordache, iar solicitarea noastră vine din două motive și anume că a mințit Parlamentul, iar în al doilea rând minte poporul român”, a susținut Dehelean.

(foto: AGERPRES)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.