Meniu principal

USR, despre poziţiile ambasadorului Rusiei: Sunt neavenite şi denaturează semnificaţia protestelor

Parlamentarii Ununii Salvați România (USR) membri ai Comisiilor de politică externă au emis un comunicat de presă, duminică, prin care condamnă poziţiile exprimate de ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, față de manifestațiile din ultimele două săptămni. În opinia aleșilor USR, acesta sunt „neavenite” şi „denaturează” semnificaţia celor mai mari proteste înregistrate după Revoluţia din 1989.

“Intervenţiile publice ale reprezentantului unui regim autocrat vin în sprijinul unui guvern al României care şi-a început abuziv mandatul. Considerăm că afirmaţiile şi comentariile făcute de Excelenţa Sa Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, în interviul acordat publicaţiei Adevărul, sunt neavenite. Condamnăm tentativele ambasadorului Federaţiei Ruse de a minimaliza şi de a denatura semnificaţia celor mai mari proteste înregistrate după revoluţia din 1989, prin care societatea românească a transmis un mesaj clar guvernului PSD/ALDE, şi anume că românii nu mai sunt dispuşi să accepte actul de guvernare sub forma furtului generalizat”, au precizat reprezentanţii USR într-un comunicat.

Parlamentarii USR au mai afirmat că ambasadorul Rusiei la Bucureşti „şi-a exprimat speranţa că societatea românească va fi suficient de matură să iasă din impasul creat de această problemă minoră de a declara sau nu o amnistie”.

„Ambasadorul Federaţiei Ruse ne anunţă că în ţara sa «au fost două momente când preşedintele Putin a dezincriminat câteva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infracţiuni cu caracter economic». Rusia de astăzi nu este din păcate şi nu poate fi considerată, în niciun fel, un model pentru democraţie. USR respinge o asemenea atitudine de girare a corupţiei şi îşi reafirmă angajamentul ferm faţă de o Românie europeană, în care statul de drept funcţionează, nimeni nu este mai presus de lege, iar actele de corupţie sunt pedepsite”, se arată în documentul citat.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.