Meniu principal

USR a ajuns la un acord cu sindicatele şi patronatele pentru a ataca la CCR Legea salarizării

USR a ajuns la un acord cu sindicatele şi patronatele pentru a ataca la CCR Legea salarizării

Reprezeinatnții Uniunii Salvați România (USR) au anunţat, joi, că au ajuns la un acord de principiu cu sindicatele şi patronatele pentru a cere un control de constituţionalitate asupra Legii salarizării unitare, depusă la Parlament de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

”În urma dezbaterii organizate, miercuri, de partidul Uniunea Salvaţi România pe proiectul de lege a salarizării unitare propus de PSD, sindicatele, patronatelele şi parlamentarii USR au ajuns la un acord de principiu de a solicita un control de constituţionalitate pentru această viitoare lege cu impact major asupra pieţei muncii din România”, anunţă USR.  

Potrivit USR, toate sindicatele au identificat diverse articole neconstituţionale în proiectul de lege propus de PSD şi au reclamat public că toate recomandările şi propunerile pe care le-au făcut Ministerului Muncii cu privire la viitoarea lege a salarizării unitare au fost ignorate total.  

„Este evident faptul că PSD şi-a bătut joc de această lege şi mai ales de actorii sociali, în condiţiile în care Guvernul nu şi-a asumat acest proiect de lege şi a aruncat pisica în curtea Parlamentului. Mai mult, PSD vrea să treacă legea în procedură de urgenţă, timpul pentru o dezbatere reală fiind foarte scurt. În proiectul propus de PSD nu există nicio viziune, acesta nu are la bază nicio fundamentare sau studii de impact, din contră conţine prevederi neconstituţionale, ce adâncesc inegalităţile şi discriminarea”, a declarat Florina Presadă, senator USR şi membră în Comisia de muncă.   

Dezbaterea pe proiectul de lege a salarizării propus de PSD a relevat nevoia unui acord social şi politic naţional şi nevoia de transparenţă în elaborarea unei legii cu impact major în societate, precizează sursa citată.

„Cea mai mare problemă a acestei legi este faptul că nici măcar Guvernul nu ştie care este impactul ei bugetar, pentru că pur şi simplu nu are informaţiile complete. O parte a reprezentanţilor sindicali prezenţi la dezbaterea pe care am iniţiat-o noi, USR, pentru a suplini incapacitatea unui asemenea demers la nivel guvernamental, au fost de acord să publice grilele salariale din sectorul public pentru a da un exemplu de transparenţă”, a declarat Cristian Seidler, deputat USR, membru în Comisia de muncă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.