Meniu principal

UPDATE Votul final pe Statutul magistraților, mutat de PSD astăzi, la ora 17.15!

New York Times: România slăbeşte legislaţia privind abuzul în serviciu, în doar trei zile

UPDATE: Majoritatea PSD-ALDE-UDMR a decis, în Birourile permanente ale Parlamentului, ca legea privind modificarea legii ANI (dedicație pentru incompatibili) și Statutul magistraților să intre la vot final la ora 17.15.

UPDATE: Florin Iordache a făcut următoarea afirmație, întrebat fiind despre posibilitatea ca ședința de plen cu votul final să fie convocată luni seara, după ce se anunțaseră proteste pentru ziua de marți: “Nu decidem ședințele de Biroul Permanent după cum se organizează protestatarii”.

Pesediștii nu vor să mai aștepte și au decis să mute votul final pe Statutul magistraților, care ar fi trebuit să aibă loc marți. Astfel, potrivit senatorului USR, Florina Presadă, plenul va fi chemat să se pronunțe pe integralitatea proiectului legslativ imediat după ședința solemnă de luni după-amiază, pentu comemorarea Regelui Mihai I.

”ALERTĂ!!! Deși era programat pentru mâine votul final pe prima lege a justiție, PSD a anunțat că va propune în Biroul Permanent al Camerei Deputaților ca acest vot să fie dat astăzi după ședința solemnă dedicată Regelui Mihai”, a anunțat pe Facebook, Florina Presadă.

Miercurea trecută, după 13 ore de dezbatere și apoi vot pe fiecare amendament în parte, lucrările ședinței de plen a Camerei Deputaților s-au închis.

”13 ore i-am întârziat. Nu aveau voturile pentru votul final pe lege. (La amendamente nu aveau nevoie de cvorum). Au plecat dintre pesediști, acum, la 22.45, nu mai sunt destui în sală. Au lăsat pe săptămâna viitoare. O mică victorie. Marți va fi ziua cheie”, a scris, pe Facebook, deputatul USR, Cristian Ghinea.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.