Meniu principal

UPDATE Protest în Piața Victoriei împotriva grațierii corupților: peste 1.000 de persoane, în stradă

Toate drumurile duc la București: mega-protest, anunțat pentru sâmbătă seara!

UPDATE: În Piața Victoriei s-au adunat peste 1.000 de persoane care manifestează împotriva grațierii persoanelor condamnate pentru corupție. La Cluj-Napoca, aproape 100 de oameni au ieşit în Piaţa Unirii, din municipiu, în urma unui apel făcut tot pe Facebook. Manifestanţii au adus la protest un banner pe care scrie “27 de ani de corupţie. Cât mai #rezistăm?”, informează Digi24.

La Braşov, în fața Prefecturii s-au adunat în jur de 50 de persoane. Oamenii nu au scandat lozinci şi nici nu au avut pancarte, protestul terminându-se după aproape două ore. Circa 30 de manifestanți s-au adunat și în faţa Prefecturii Constanţa, scandând “PSD, ciuma roşie” şi având mesaje de genul “Hoţii graţiază hoţi !”. Și la Sibiu, în Piaţa Mare, s-au adunat câteva zeci de persoane.

UPDATE: În acest moment, în Piața Victoriei sun în jur de 200 de persoane. Oamenii strigă “Hoții!”, “PSD, ciuma roșie!” și “Nu vrem să fim o nație de hoți!”. Unii dintre ei flutură steagul României. Deocamdată, traficul se desfășoară în condiții normale în Piața Victoriei.

Internetul a luat foc după ce, miercuri, Comisia juridică a Senatului a adoptat, cu cinci voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi trei ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea. Acestea prevăd ca toți cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi, sub rezerva achitării prejudiciului.

În acest context, comunitatea ”Corupția Ucide” organizează, miercuri seară, începând cu ora 19.00, în Piața Victoriei, un nou protest împotriva clasei politice. În doar jumătate de oră, sute de persoane confirmaseră, pe rețeaua de socializare că vor participa la manifestație.

”DAȚI SHARE MASIV! Trebuie să ne apărăm țara de hoți”, specifică organizatorii.

(foto: Digi24.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.