Meniu principal

UPDATE Incendiu la Spitalul de boli cardiovasculare Iaşi: spitalul nu avea autorizație ISU!

UPDATE Incendiu la Spitalul de boli cardiovasculare Iaşi: spitalul nu avea autorizație ISU!

UPDATE: Reprezentanţii ISU au anunţat, miercuri, că Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a fost sancţionat cu avertisment în cursul anului 2017 întrucât nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu.

“La controlul efectuat în anul 2017 s-a constatat faptul că spitalul nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment, întrucât Legea 307 privind apărarea împotriva incendiului proroga termenul de obţinere a acestui document, urmând să intre în legalitate până la sfârşitul anului 2017. După lichidarea incendiului, vor fi luate măsurile legale în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi, citată de News.ro.

Un puternic incendiu a izbucnit, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul de boli cardiovasculare Iaşi. Iniţial au fost evacuaţi 18 pacienţi situaţi la etajele superioare ale clădirii, ulterior fiind mutați şi pacienţii de la cele inferioare. Incendiul a fost stins după şase ore de intervenţie. Conform ISU, suprafaţa afectată este de aproximativ 500 de metri păttraţi.

“ISU IAŞI a fost solicitat la oră 00.30 să intervină pentru stingerea unui increndiu izbucnit la etajul 6 al institutului de boli cardiovasculare. Se intervine pentru lichidare cu 8 ASAS şi autoscară.Un angajat al spitalului a fost surprins într-o încăpere, s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi în siguranţă”, a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, conform portalului bzi.ro, citat de News.ro.

Inițial au fost evacuaţi pacienţii aflaţi la etajele inferioare ale clădirii, mai mulţi pacienţi fiind deja preluaţi şi transportaţi către alte unităţi medicale sau în ckădirea învecinată.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.