Meniu principal

UPDATE Fabrica Dacia de la Mioveni, atacată cibernetic cu ransomeware-ul WannaCry

Fabrica Dacia de la Mioveni, atacată cibernetic

Activitatea la fabrica de automobile Dacia de la Mioveni, a fost oprită iar angajații din schimbul întâi au fost trimiși acasă din cauza unor probleme la sistemul informatic. Cel mai probabil, este vorba despre același atac cibernetic de tip ”ransomware” care a afectat deja zeci de țări.

“O parte a activității de producție a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncționalități ale sistemelor informatice și mai mulți angajați au fost trimiși înapoi la domiciliu, în cursul dimineții de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncționalităților care, la o primă vedere, sunt o consecință a atacului cibernetic ce a avut loc la nivel global”, se precizează în comunicatul transmis de Direcția Comunicare din cadrul Grupului Renault România.

Conform aceleiași surse, pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză care urmărește evoluția situației.

A fost haos in sistemul medical din Marea Britanie, însă au mai fost atacate și multe mari companii din aproape 100 de țări.  

Hackerii ar fi folosit instrumente de piratare dezvoltate de Agenția Națională americană pentru Securitate (NSA). Primele informații despre acest atac cibernetic au venit din Marea Britanie, unde numeroase spitale au fost afectate, iar ambulanțele au fost redirecționate către alte instituții. Angajații nu au putut să acceseze calculatoarele, pe ecranele computerelor fiind afișat un mesaj potrivit căruia hackerii cereau plata echivalentului a 300 de dolari, în bitcoin, pentru deblocarea datelor.

Dacă utilizatorii nu plătesc în termen de trei zile, suma se va dubla, iar dacă plata nu se face până pe 19 mai, datele vor fi şterse, au avertizat hackerii.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.