Meniu principal

UPDATE CSM respinge cererea judecătoarei de la Antena 3 de anchetare a lui Kovesi

Judecătoarea comentatoare la Antena 3 cere achetarea lui Kovesi pentru participarea la o dezbatere

UPDATE: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins miercuri solicitarea judecătoarei Gabriela Baltag de suplimentare a ordinii de zi pentru discutarea unei eventuale sesizări a Inspecției Judiciare, care să verifice dacă prezența procurorului-șef al DNA și a altor magistrați la dezbaterile organizate de Grupul pentru Dialog Social, în care s-au discutat aspecte “cu caracter politic”, respectă obligațiile statutului. 

Judecătoarea Gabriela Baltag, cunoscută pentru aparițiile sale la Antena 3 și pentru încercările de a ”mutila” justiția, a cerut, miercuri, în plenul CSM, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a se verifica dacă prezența procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la dezbaterile organizate de Grupul pentru Dialog Social, în care s-au discutat aspecte cu caracter politic, respectă obligațiile statutului.

“Am vizualizat o întâlnire la un grup de dialog social. Am văzut că au participat și magistrați. Eu am văzut, mărturisesc, partea de final. Aș dori să pun în discuție efectuarea de către Inspecția Judiciară de verificări cu privire la ce am putut vedea eu. Înțeleg că au văzut foarte mulți magistrați care m-au întrebat cum putem să tolerăm acest aspect, prezența procurorului-șef al DNA, doamna Kovesi, și înțeleg și a altor magistrați. Nu pot să spun exact pentru că nu știu dacă au fost sau nu. Să verifice Inspecția Judiciară prezența și participarea la discuții cu caracter politic, pentru că discutarea unor aspecte de proteste și de ieșit în stradă, de unirea forțelor opoziției și de cenzură nu știu în ce măsură respectă sau nu obligațiile și rigorile statutului de magistrat”, a declarat Gabriela Baltag, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a participat marți la o dezbatere pe legile Justiției, organizată de Grupul pentru Dialog Social și Revista 22.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *