Meniu principal

UPDATE CCR a respins sesizarea lui Ciorbea pe ”Legea Dragnea” susținând că nu e de competența sa

CCR analizează sesizarea ÎCCJ privind executarea pedepsei la domiciliu

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au respins ca inadmisibilă excepția de constituționalitate ridicată de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, în privința legii nr. 90/2001, prin care persoanele condamnate nu pot ocupa funcții în Guvern. A fost a cincea oară când cei nouă magistrați au încercat să ajungă la o poziție comună.

”Pentru adoptarea acestei soluții, Curtea a constatat că, în esență, motivele invocate în sesizare constituie atât probleme de aplicare și interpretare a legii de către autoritățile publice competente, cât și aspecte de legiferare ce intră în competența Parlamentului. Decizia este definitivă și general obligatorie şi se comunică Avocatului Poporului”, se specifică în scurtul comunicat de presă emis de CCR.

Ultima oară, CCR a discutat acest subiectul joia trecută, însă a survenit o nouă amânare, pentru că plenul nu era legal întrunit în cvorum pentru a lua o decizie. Curtea Constituţională a mai dezbătut pe 7 martie, pe 21 martie, pe 4 aprilie şi pe 27 aprilie sesizarea făcută de Victor Ciorbea în ianuarie, la o zi după ce Guvernul Grindeanu a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Vom reveni cu amănunte!

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.