Meniu principal

USR, lovită cu plângerea penală. Nicușor Dan: Sunt foarte surprins, o să mergem să clarificăm

Nicușor Dan, despre numirea de la AEP: PNL a girat politizarea instituției

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat, pentru News.ro, că există, într-adevăr, o sesizare depusă privind o posibilă finanţarea ilegală a Uniunii Salvați România (USR). Potrivit procurorilor, există un dosar deschis la începutul acestui an, în care a fost începută urmărirea penală in rem pentru delapidare, spălare de bani şi conflict de interese. 

Deși cu ceva timp în urmă președintele PSD, Liviu Dragnea, sugera că o sesizare în acest sens ar fi făcută la Parchetul general de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). procurorii nu au dezvăluit, încă, cine este titularul plângerii penale.

Sunt foarte surprins. Asta, delapidare şi spălare de bani chiar că este o surpriză. Noi ce avem oficial, avem acea decizie a Autorităţii Electorale Permanente prin care, pentru campania de la alegerile locale, din 650.000 lei ne-au dat 500.000 lei, nu ne-au dat 150.000 lei pe patru chestiuni pe care le-am contestat pe fiecare şi la Judecătoria Sectorului 1 şi pe procedură administrativă”, a precizat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de delapidare şi spălare de bani, liderul USR a susţinut că acestea nu au „nicio legătură” cu partidul său.

„Pe chestiunea conflictului de interese, din speculaţiile care au apărut în presă, era o chestiune legată de faptul că partidul şi USB au folosit în comun acelaşi spaţiu, împărţind chiria. Deci nu este absolut nimic ieşit din comun. Delapidare şi spălare de bani, m-am uitat acum să văd definiţia lor. Delapidare este fapta funcţionarului public care fură din bani. Noi nu suntem funcţionari publici. Spălarea de bani se referă la nişte bani care ar fi provenit dintr-o infracţiune. Nu ştiu, nu văd nicio legătură cu noi. O să ne ducem să vedem despre ce este vorba ca să clarificăm. Nu există o acuzaţie împotriva noastră, tot ce este până acum este in rem. Adică cineva a făcut o sesizare şi Parchetul fără să se îndrepte către o persoană cercetează dacă are temei sau nu”, a conchis Nicuşor Dan. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.