Meniu principal

Ungaria acuză că mai multe companii vând produse de o calitate inferioară pe piaţa din estul Europei

România a importat produse agroalimentare de aproape 3,5 miliarde de euro în primul semestru

Oficiul Naţional pentru Siguranţa Alimentelor (NEBIH) din Ungaria a analizat un număr de 24 de produse alimentare comercializate prin supermarketurile Lidl şi Aldi. În urma analizei, s-a constatat că versiunea locală a napolitanelor Manner este mai puţin crocantă decât cea vândută în supermarketurile din Austria. De asemenea, analiza a identificat o altă diferenţă de calitate în ceea ce priveşte crema tartinabilă Nutella, care este mai puţin dulce în Ungaria decât în Austria.

”Personal, am fost consternat când am citit acest raport. Cred că vorbim de cel mai mare scandal din ultimele zile”, a declarat şeful cabinetului lui Viktor Orban, Janos Lazar.

Lazar a susţinut că guvernanţii vor lansa o evaluare pe scară largă a produselor comercializate în Ungaria, însă nu a precizat ce acţiune specifică va lua în acest caz Budapesta.

Ungaria nu este singura ţară îngrijorată de calitatea inferioară a produselor comercializate în estul Europei.

Autorităţiile slovace au anunţat săptămâna trecută că au descoperit diferenţe de gust, compoziţie şi aspect în aproape zece produse alimentare vândute local, prin comparaţie cu aceleaşi produse din Germania şi Austria.

Administraţia Sanitară Veterinară şi pentru Alimente (SVPS) a dezvăluit că aproape jumîtate din produsele alimentare testate au o compoziţie cu mult diferită faţă de produsele vândute de acelaşi brand în ţările din vestul Europei.

”Clienţii se aşteaptă la aceeaşi calitatea de la acelaşi brand, oricare ar fi ţara de producţie sau comercializare”, a declarat ministrul slovac al Agriculturii, Gabriela Matecna.

(foto: Afaceriardelene.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.