Meniu principal

Undă verde în Camera Comunelor pentru declanșarea Brexit-ului

Marea Britanie a fost susţinută de aliaţii săi, inclusiv de SUA, în condamnarea Rusiei, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al ONU

Regatul Unit al Marii Britanii a depăşit prima etapă în ceea ce îneamnă declanșarea oficială a ieșirii din Uniunea Europeană. Miercuri, membrii Camerei Comunelor au adoptat proiectul de lege guvernamental care autorizează Guvernul conservator condus de Theresa May să lanseze Brexit-ul, relatează AFP.

Deputații au aprobat textul cu o majoritate largă, cu 494 de voturi pentru la 122 împotrivă, după două zile de dezbateri. Practic, Curtea Supremă a Marii Britanii a obligat Guvernul să obțină aprobarea Parlamentului pentru declanșatea Brexit-ului. Următorul pas este examinarea și votul proiectului legislativ în Camera Lorzilor.

Intitulat ”Proiect de lege privind Uniunea Europeană (notificare de retragere)”, textul îi dă Theresei May puterea să activeze Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care va lansa doi ani de negocieri cu privire la ieşirea din Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.