Meniu principal

Un triplu album Bob Dylan, lansat la finele lunii martie

VIDEO Discursul lui Bob Dylan de primire a premiului Nobel pentru literatură

Bob Dylan va lansa, în data de 31 martie, un triplu album care conţine melodii celebre, revizitate şi reinterpretate de marele artist. 

„Triplicate” conţine 30 de piese şi este cel de-al 38-lea album de studio al lui Bob Dylan. Fiecare dintre cele trei discuri poartă propriul nume: „ ‘Til The Sun Goes Down”, „Devil Dolls” şi „Comin’ Home Late”. Bob Dylan a vândut, în întreaga sa carieră, peste 125 de milioane de discuri.

În 2004, a fost trecut pe locul doi în lista celor mai mari artiști ai tuturor timpurilor al revistei Rolling Stone. Din ianuarie 2011, creația sa este obiect de studiu la Catedra de Istorie a Ideilor din cadrul Facultății de Filosofie, Istorie a Ideilor și a Artelor și Limbi Clasice, Universitatea Oslo.

Anul trecut, i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură, ”pentru crearea de noi expresii poetice în cadrul marii tradiții a cântecului american”. Bob Dylan nu a fost prezent la banchetul din 10 decembrie 2016 dat în cinstea câștigătorilor premiului Nobel. Cuvântarea sa de mulțumire a fost citită de Azita Raji, ambasadorul SUA în Suedia.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.