Meniu principal

Un scuipat pe obrazul Regelui Mihai: Mii de pesediști l-au comemorat la Craiova

Un scuipat pe obrazul Regelui Mihai: Mii de pesediști l-au comemorat a Craiova

Câteva mii de oameni s-au adunat, duminică, în centrul Craiovei, la iniţiativa PSD, pentru a aduce un omagiu Regelui Mihai, acţiunea fiind condusă de fostul primar al Craiovei, ministrul Lia Olguţa Vasilescu, şi de senatorul Claudiu Manda, liderul PSD Dolj.

Oamenii au plecat într-un marş al tăcerii din zona Primăriei Craiova până în Piaţa Tricolorului, unde se află un bust al regelui Mihai şi unde au fost depuse flori şi coroane şi au fost aprinse candele.

Acţiunea de comemorare a regelui Mihai a fost organizată de PSD Dolj, care iniţial anunţase că sâmbătă, 9 decembrie, va organiza un “miting împotriva statului paralel”.

”Ştiţi că în această perioadă convocasem un miting de protest, dar când s-a anunţat decesul Majestăţii Sale, am convocat conducerea partidului şi a organizaţiilor locale. E vorba despre toţi primarii şi consilierii noştri. Sunt coamenii pe care noi i-am convocat. (…) Noi am anulat orice miting de protest. Sunt doar cei pe care noi i-am convocat. Regele Mihai a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Craiova încă din 2013. De altfel, oraşul Craiova este unul dintre puţinele care au statui ale Regelui Mihai”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Ea susţine că, potrivit estimărilor Jandarmeriei şi Poliţiei Craiova, la acţiunea de comemorare a regelui Mihai au participat aproximativ 8.000 de persoane.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.