Meniu principal

Un nou episod din telenovela OUG 13 – 14

Două noi comisii speciale parlamentare vor fi înființare miercuri

După ce, săptămâna trecută, Senatul a adoptat legea de aprobare a Ordonanței privind abrogarea OUG 13, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să discute, luni, actul normatv. Este de așteptat ca OUG 14 să fie supusă votului deputaților chiar marți. Pe de altă parte, infama Ordonanță nr. 13, prin care Guvernul Grindeanu a modificat, în toiul nopții de 31 ianuarie, Codurile penale, va fi dezbătută în Comisia juridică a Senatului. Social-democrații au anunțat, deja, că nu se vor opune respingerii legii de aprobare a OUG 13.

 În ceea ce privește OUG 14, ședinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaților va începe la ora 15.00.

„Voi solicita Biroului Permanent ca luni să lucrăm în paralel cu plenul, în aşa fel încât plenul să se poată pronunţa luni sau marţi pe ordonanţa 14, să o aprobe”, a afirmat, săptămâna trecută, preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea.

OUG 14, care abrogă ordonanţa de modificare a codurilor penale, a fost aprobată, marţea trecută, în unanimitate de Senat. Astfel, au fost înregistrate 118 voturi ”pentru”, numărul senatorilor prezenţi la vot.

Tot luni, în Senat, va fi luată în discuţie, în primă Cameră sesizată, Legea de aprobare a OUG 13/2017, după mai multe dezbateri cu privire la modul în care se va proceda asupra proiectului. Liviu Dragnea (PSD) a afirmat că s-a consultat cu preşedinţii comisiilor juridice pentru o soluţie care să pună capăt speculaţiilor.

”Am discutat cu preşedinţii comisiilor juridice ale celor două Camere şi am decis să ducem procesul până la capăt.  Vom vota legea de respingere a OUG 13 pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Şedinţa Comisiei juridice a Senatului va începe la ora 12.00, tot marţi fiind aşteptat şi un vot în plen. Soluţia convenită este ca Legea de aprobare a OUG 13 să fie transformată în Lege privind respingerea OUG 13.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.