Meniu principal

Un fost oficial din administraţia SUA a confirmat că a avertizat Casa Albă că Flynn poate fi şantajat de ruşi

Michael Flynn ar fi negociat predarea lui Fetullah Gulen către Turcia pentru 15 milioane de dolari

Fostul Procuror General al SUA, Sally Yates, a declarat, luni, în fața Congresului american, că a avertizat Casa Albă în luna ianuarie că noul consilier pentru Securitate Naţională, Michael Flynn, “poate fi şantajat” de ruşi în contextul în care acesta din urmă şi-a minţit şefii în legătură cu discuţiile şi contactele avute cu ambasadorul Moscovei la Washington, relatează agenția Associated Press, citată de News.ro.

Yates a descris discuţiile cu Don McGahn, consilier la Casa Albă, în cadrul cărora a insistat că Flynn a minţit administraţia în legătură cu natura discuţiilor telefonice cu ambasadorul rus.

“Am simţit că este crucial să transmitem aceste informaţii Casei Albe, parţial pentru că vicepreşedintele făcea, fără să ştie, declaraţii false publicului şi deoarece credeam că general Flynn a fost compromis în privinţa ruşilor”, a explicat Yates.

Ea a precizat că a transmis Casei Albe că este de părere că ruşii au déjà informaţii despre discuţiile telefonice.

Declaraţia lui Yates, care a făcut parte din administraţia Obama, fiind iniţial păstrată de Donald Trump, înainte de a fi demisă, a reprezentat primul său comentariu public în legătură cu temerile exprimate oficial de ea înainte de concedierea lui Flynn, în februarie.

Fostul director al comunităţii de informaţii, James Clapper, care a fost de asemenea audiat, a declarat că susţine afirmaţiile făcute anterior, potrivit cărora nu a văzut dovezi ale unei colaborări între Rusia şi echipa lui Trump pentru influenţarea alegerilor.

El a admis că un articol apărut în presa londoneză, potrivit căruia oficiali din serviciile britanice de informaţii au aflat la sfârşitul lui 2015 despre interacţiuni suspecte între consilieri ai lui Trump şi agenţi ruşi şi au transmis informaţiile SUA, este adevărat.

Declaraţia sa a venit cu câteva ore după ce s-a aflat că preşedintele Barack Obama l-a avertizat personal pe Donald Trump să nu îl angajeze pe Flynn, la scurt timp după alegerile din luna noiembrie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.