Meniu principal

Un crucişător american s-a ciocnit cu o barcă de pescuit

Crucişătorul USS Lake Champlain s-a ciocnit marţi cu o barcă de pescuit sud-coreeană în timpul unei misiuni de antrenament din Marea Japoniei. De asemenea, acest crucişător a fost trimis în zonă ca parte a ”armandei americane”, însoţind portavionul USS Carl Vinson pentru a contracara ameninţarea reprezentată de Phenian, transmite agenţia sud-coreeană Yonhap. Presa sud-coreeană cataloghează incidentul drept extrem de neobişnuit.

”Am avut un accident cu crucişătorul american USS Lake Champlain şi barca de pescuit sud-coreeană 502 Namyang la aproximativ 90 de kilometri sud de insula Ulleung”, a declarat un oficial militar de la Seul.

Însă, acesta a precizat că nicio persoană nu a fost rănită după ce crucişătorul s-a izbit de barca de pescuit cu o lungime de 20 de metri. Potrivit primelor informaţii, şase pescari erau în barca de pescuit 502 Namyang.

Reprezentanţii Marinei SUA au precizat că crucişătorul efectua o operaţiune de rutină în apele internaţionale, atunci când s-a ciconit de barca de pescuit. După coliziune, cele două ambarcaţiuni au reuşit să navigheze în siguranţă.

Două investigaţii au fost lansate pentru a determina circumstanţele în care a avut loc coliziunea neobişnuită din Marea Japoniei.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.