Meniu principal

Un avocat şi un om de afaceri, martor în dosarul Microsoft, trimişi în judecată pentru șpagă

Ultima zi de înscriere: nimeni nu vrea să fie șef la DNA

Avocatul Luminiţa Mazilu din Baroul Bucureşti şi un om de afaceri din Neamţ, unul din martorii importanţi în acuzarea fostului primar Gheorghe Ştefan în dosarul “Microsoft”, au fost trimişi în judecată de DNA, vineri, fiind acuzaţi că ar fi primit mită peste 430.000 de euro de la un om de afaceri. Ei i-au cerut acestuia un procent de 10% din suma ce urma să îi fie atribuită de Administraţia Fondului de Mediu, pentru două proiecte, promiţând, în schimb, că vor interveni pentru ca cererile de finanţare ale acestuia să fie aprobate.

Avocatul Luminiţa Mazilu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar omul de afaceri Decebal Draghiş, pentru trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani săvârşită în forma participaţiei improprii. 

Potrivit DNA, Mazilu şi Draghiş i-au cerut unui om de afaceri (martor în dosar), în cursul lunii decembrie 2009, un procent de 10% din suma ce urma să-i fie atribuită de Administraţia Fondului de Mediu, pentru două proiecte finanţate din fonduri nerambursabile. În schimbul banilor, cei doi i-au promis martorului că vor interveni pe lângă funcţionarii publici cu funcţii de conducere din Administraţia Fondului de Mediu pentru a-i convinge să aprobe cererile de finanţare privind proiectele respective.

În acelaşi context, în perioada 22 iunie 2010 – 10 ianuarie 2012, Luminiţa Mazilu şi Decebal Draghiş au primit de la omul de afaceri, în tranşe, prin transferuri bancare, suma totală de 430.752 de euro, reprezentând contravaloarea unor contracte fictive de asistenţă juridică.

“Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei sumei de bani, Luminiţa Mazilu şi o altă persoană care a acţionat fără vinovăţie, ca urmare a instigării inculpatului Draghiş Decebal, au transferat banii respectivi în conturile unor societăţi comerciale în baza unor contracte de prestări servicii care, în realitate, nu au fost realizate niciodată. Sumele de bani reprezentând preţul traficului de influenţă, astfel introduse în circuitul civil, au fost în final, în cea mai mare parte, retrase în numerar şi predate de doi intermediari inculpatului Draghiş Decebal”, afirmă DNA.

În acest caz a fost dispus sechestru pe bunuri ale omului de afaceri Decebal Draghiş şi pe sumele din conturile avocatei Mazilu. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti.

Omul de afaceri Decebal Draghiş, din Neamţ, este unul din martorii importanţi în acuzarea fostului primar Gheorghe Ştefan în dosarul “Microsoft”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.