Meniu principal

Un apropiat al lui Radu Mazăre, condamnat la 12 ani închisoare pentru evaziune fiscală

Poliţistul care îl supraveghea pe ”dispărutul” Avraham Morgenstern, suspectat de favorizarea infractorului

Administratorul firmei Shapir Structures SRL, Avraham Morgenstern, apropiat al fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului București la 12 ani închisoare și plata a 53,8 milioane lei către statul român. Suma reprezintă prejudiciul într-un dosar de evaziune fiscală, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii, calculate de la data săvârșirii faptelor până la data plății efective.

Tribunalul a mai dispus ca firma Shapir Structures SRL (aflată în insolvență) să plătească o amendă penală de 400.000 lei. În plus, Avraham Morgenstern și Shapir Structures SRL trebuie să achite fiecare 30.000 lei cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Potrivit DNA, în perioada 2009 — 2014, Morgenstern, în calitate de administrator al firmei Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public și Privat) Constanța și Confort Urban SRL Constanța și nu a înregistrat facturile fiscale aferente veniturilor în executarea acestor contracte.

”În aceeași perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activități au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro”, susțin procurorii DNA.

În dosar, procurorii au pus sechestru pe bunuri mobile și imobile ale lui Avraham Morgenstern și Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei și patru imobile din Constanța, încă neevaluate.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.