Meniu principal

Theresa May, anunț despre ruperea completă a Regatului Unit de piața comună și uniunea vamală a UE

Marea Britanie a fost susţinută de aliaţii săi, inclusiv de SUA, în condamnarea Rusiei, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al ONU

Premierul britanic, Theresa May, ar urma să anunța, marți, ruperea completă a Regatului Unit de Uniunea Europeană, scrie ziarul Telegraph, preluat de Reuters și AGERPRES.

Potivit sursei citate, Theresa May va prezenta, în discursul său, cele 12 priorități ale sale, printre care se numără ieșirea din piața comună și din uniunea vamală.

”Urmărim un parteneriat nou și egal între o Britanie independentă, autoguvernată, globală și prietenii și aliații noștri din UE. Nu o apartenență parțială la Uniunea Europeană, nu calitatea de membru asociat al Uniunii Europene sau orice altceva care să ne lase jumătate înăuntru, jumătate afară. Nu urmărim să adoptăm un model de care se bucură deja alte țări. Nu urmărim să ne agățăm de bucăți din calitatea de membru, când ieșim”, ar urma să spună ea.

Cotidiaul britanic mai afirmă că una din temele principale ale strategiei pentru ieșirea din UE va fi restabilirea controlului asupra frontierelor Regatului Unit al Marii Britanii.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.