Meniu principal

UE testează metodele de apărare ale băncilor împotriva atacurilor cibernetice

Regimul nord-coreean ar putea fi la originea recentului atac cibernetic global

Uniunea Europeană ia în considerare testarea metodelor de apărare ale băncilor împotriva atacurilor cibernetice, deoarece industria devine din ce în ce mai vulnerabilă la hackeri, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

În ultimii ani, a crescut numărul și complexitatea atacurilor cibernetice împotriva băncilor, infractorii găsesc noi metode, pe lângă obținerea ilicită a datelor conturilor online ale clienților.

Autoritățile globale de reglementare au înăsprit cerințele de securitate pentru bănci, din cauza atacurilor cibernetice, și în unele state sistemele de securitate ale creditorilor sunt verificate. Dar complexitatea atacurilor este în creștere, arată datele SWIFT, sistemul de plăți bancare internaționale.

Băncile “nu reușesc să-și demonstreze capacitatea de a face față creșterii amenințării din partea celor care obțin acces neautorizat la sistemele și datele lor cheie”, a avertizat în decembrie Autoritatea Bancară Europeană (EBA). Următorul pas al autorităților europene de reglementare în vederea întăririi securității ar putea fi un test de stres desfășurat la nivelul UE. Comisia Europeană (CE) evaluează noi inițiative menite să contracareze atacurilor cibernetice, a declarat un oficial al CE pentru Reuters.

Conform testelor de stres din 2016, banca italiană Monte dei Paschi, grupul austriac Raiffeisen, banca spaniolă Banco Popular și două dintre principalele instituții financiare irlandeze au obținut cele mai slabe rezultate.

(foto: Radiovacanta.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.