Meniu principal

Turcan (PNL): Parlamentul trebuie să respingă OUG 13 şi să adopte urgent OUG 14

Raluca Turcan recunoaște un adevăr dureros

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris, pe Facebook, că nu comentează decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) de respingere ca inadmisibilă a sesizării Avocatului Poporului împotriva OUG 13, ca urmare a abrgării acestui act, de către Guvern. De asemenea, Raluca Turcan a cerut Parlamentului să respingă, în procedură de urgenţă, actul normativ, concomitent cu adoptarea OUG 14, de abrogare.

”Am aflat de decizia Curţii Constituţionale, pe care nu intenţionez să o comentez. Este clar acum că ultima cale de a preveni intrarea în vigoare a OUG 13 este ca aceasta să fie respinsă de Parlament, concomitent cu adoptarea OUG 14. PNL a cerut ca acest lucru să se petreacă în procedură de urgenţă, însă majoritatea PSD-ALDE a ignorat acest apel. Revin cu solicitarea ca săptămâna viitoare ambele Ordonanţe de Urgenţă să treacă prin Parlament şi să nu fie ţinute prin sertare pentru a pregăti cine ştie ce alte nenorociri în domeniul legilor penale”, a scris Turcan pe Facebook.

Curtea Constituţională a respins ca inadmisiblă sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13, pentru că ordonanţa a fost abrogată.

(foto: Sibiu100.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.