Meniu principal

Raluca Turcan (PNL): Ancheta Direcţiei Copilului este un mare afront adus democraţiei şi bunului simţ

Raluca Turcan recunoaște un adevăr dureros

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a comentat, pe Facebook, ancheta Protecției Copilului în ceea ce priveşte prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei. Liberala a catalogat inițiativa drept un mare afront adus democraţiei dar şi bunului simţ.

Pe de altă parte, Raluca Turcan atrage atenţia Guvernului să se ocupe de lucrurile cu adevărat importante, cum ar fi rezolvarea problemei sărăciei în care trăiesc jumătate din copiii din România, și face un apel către Protecția Copilului pentru a nu continua ”să jignească românii oneşti care nu au făcut nimic altceva decât să îşi exprime paşnic şi civilizat indignarea faţă de deciziile Guvernului”.

”Ancheta Direcţiei Copilului în ce priveşte prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei este un mare afront adus democraţiei dar şi bunului simţ. Avem de-a face cu o interpretare complet absurdă a legii, în condiţiile în care se încearcă să se demonstreze că protestatarii şi-au folosit copiii în interes propriu. Fac un apel la unele autorităţi, cum ar fi Direcţia Copilului, să nu mai continue să jignească românii oneşti care nu au făcut nimic altceva decât să îşi exprime paşnic şi civilizat indignarea faţă de deciziile Guvernului. Am un mesaj şi pentru o doamnă ministru care îi numeşte pe protestatari iresponsabili pentru că şi-ar fi dus copiii într-o aşa numită «zonă de război». Stimată doamnă ministru, singurul război care se desfăşoară în aceste zile este cel dus de PSD şi ALDE împotriva legii, a bunului simţ, a justiţiei şi a României. Analiza Eurostat arată că aproape 50% din copiii României trăiesc în sărăcie. Mă întreb dacă Direcţia Copilului şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale condus de Olguţa Vasilescu au terminat de identificat toţi copiii din România aflaţi în situaţii de risc din cauza traiului la limita subzistenţei, copiii obligaţi să cerşească, copiii abuzaţi sau cei care sunt nevoiţi să trăiască sub cerul liber. Iar răspunsul îl ştiu: NU. Prin urmare, PSD şi Guvernul Grindeanu ar trebui să înceteze ofensiva împotriva oamenilor care s-au comportat democratic şi să se ocupe de lucrurile cu adevărat importante”, a scris Raluca Turcan.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei (ANPDCA) a anunțat faptul că au fost depuse, la București și în țară, 29 de sesizări privind prezența copiilor la proteste, una dintre acestea vizându-l și pe liderul USR, Nicușor Dan.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.