Meniu principal

Tunisia creează o instanță de luptă împotriva traficului de ființe umane

Navă cu aproximativ 100 de migranţi, interceptată în zona Vama Veche

O “instanță de luptă împotriva traficului de persoane” a fost creată, miercuri, în Tunisia pentru a lupta în special împotriva traficanților de migranți, într-o țară considerată un teritoriu de tranzit în drumul spre Europa, potrivit AFP.

Creată pe baza unei legi adoptate în august 2016 de către Parlament, această instanță vizează orice formă de exploatare, în special a femeilor și copiilor, mai exact “recrutare, transport, transfer, deturnare, cazare sau primire (…) prin recurgea sau amenințarea cu recurgea la forță”, între altele.

Traficul de ființe umane ia diverse forme, precum prostituția, munca forțată, sclavia, servitutea sau cerșitul, prelevarea totală sau parțială de organe.

Instanța de luptă împotriva traficului de persoane ar permite în special combaterea “rețelelor care încearcă să exploateze copii, femei și pe toți cei care sunt într-o situație de fragilitate, cum ar fi migranții”, a declarat ministrul justiției, Ghazi Jeribi.

Ceremonia a fost ocazia de a-i prezenta pe membrii acestei instanțe, printre care și președinta Raoudha Laabidi, care a insistat asupra importanței instituției în Tunisia, considerată o țară de tranzit pentru numeroși migranți care încearcă să ajungă în Europa.

(foto: ANSA)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.