Meniu principal

Tulcea: Traficul navelor fluviale pe Dunăre, afectat de sloiuri

Ca urmare a temperaturilor foarte scăzute, Dunărea a înghețat, așa că traficul navelor pe cele trei brațe ale fluviului fost afectat duminică dimineața, din cauza sloiurilor. Astfel, potrivit Căpităniei Tulcea, legăturile între localitățile din Deltă și Tulcea ar urma să fie suspendate cel mai probabil de săptămâna viitoare.

Conform ultimelor informații, doar una din cele trei curse regulate de pasageri care urmau să sosească duminică după-amiază în Portul Tulcea a efectuat transportul de călători, respectiv Sulina-Tulcea, aceasta fiind însoțită de un remorcher al Administrației Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galați.

”Din condiții de siguranță, celelalte două curse, Periprava-Tulcea și Sfântu Gheorghe-Tulcea au fost anulate. Există posibilitatea ca începând de mâine (n.r. –  luni) și cursa spre Sulina să fie anulată, din cauza sloiurilor de pe Dunăre care se acumulează în cotul Tulcea”, a declarat pentru AGERPRES Nicolae Chichi, directorul S.C.Navrom S.A.

Căpitănia Zonală a Portului Tulcea a emis, duminică, ordin pentru ca toate navele acostate pe faleza orașului să elibereze pontoanele, una din puținele nave care încă nu au respectat încă decizia autorității de navigație fiind ”Republica”, navă de patrimoniu aparținând Primăriei Municipiului Tulcea.

”Nava Republica urmează să fie pusă la adăpost luni, cu ajutorul unui remorcher”, a precizat căpitanul șef de port, Dan Ichim.

De asemenea, cursele efectuate între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu, precum și trecerile bac de la Mila 37 a Dunării au fost suspendate duminică, în jurul orei 10.00, astfel că persoanele din municipiu care doresc să ajungă în suburbie o vor putea face doar cu ambarcațiuni private.

”Remorcherul Gheorghieni 2 patrulează pe Dunăre pentru fluidizarea sloiurilor. Deocamdată, nu avem date potrivit cărora pe fluviu ar fi apărut deja zăpoare, dopuri sau poduri de gheață. Traficul navelor maritime pe canalul Sulina și la bara Sulina este deschis”, a mai precizat directorul Căpităniei Zonale a Portului Tulcea.

Duminică dimineața, în Portul Tulcea sloiurile acopereau până la 60% din suprafața fluviului, în porturile Sfântu Gheorghe și Chilia — până la 80%, în portul Isaccea, sloiurile acopereau până la 70% din suprafața fluviului, iar la Sulina sloiurile acopereau până la 10% din suprafața Dunării.

AFDJ Galați a anunțat că pune la dispoziția autorităților tulcene trei remorchere pentru a fluidiza sloiurile de pe Dunăre, astfel încât populația din localitățile izolate din Deltă să se poată aproviziona cu alimente și să poată ajunge în siguranță la Tulcea în cazuri de urgențe medicale.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.