Meniu principal

Trump trimite Garda Naţională la frontiera cu Mexicul să oprească imigraţia clandestină

Starea de non-drept care persistă la frontiera noastră de sud este fundamental incompatibil cu siguranţa, securitatea şi suveranitatea poporului american. Administraţia mea nu are altă opţiune decât să acţioneze

Donald Trump a dispus ca Garda Naţională să fie trimisă la frontiera cu Mexicul în vederea opririi imigraţiei clandestine şi sporirii presiunii asupra vecinului său din sud, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

”Situaţia la frontieră a atins de-acum un punct de criză. Starea de non-drept care persistă la frontiera noastră de sud este fundamental incompatibil cu siguranţa, securitatea şi suveranitatea poporului american. Administraţia mea nu are altă opţiune decât să acţioneze”, a scris Trump într-o notă, oficializând această desfăşurare, adresată miercuri seara departamentelor Apărării, Justiţiei şi Securităţii Naţionale.

 

Republicanul le-a ordonat în acelaşi document secretarilor săi să-i predea – în 30 de zile – un raport care să detalieze eventuale măsuri suplimentare ”în vederea protejării frontierei noastre de sud”.

După o scădere netă în 2017 – primul său an la Casa Albă -, reţinerile unor persoane care încearcă să treacă clandestin această frontieră au crescut în martie.

Potrivit unor date oficiale publicate miercuri, 50.308 de persoane au fost interceptate – un record din 2014 în această lună.

Puternica Uniune Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) consideră că Donald Trump “încearcă să creeze o criză acolo unde nu există”. ”Militari nu au ce să caute la frontieră”, a subliniat Astrid Dominguez, directoarea secţiei specializate în drepturi la frontieră.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.