Meniu principal

Trump: A trebuit să îl concediez pe Flynn pentru că l-a minţit pe vicepreşedinte şi FBI-ul

Trump condamnă atentatul de la Londra și susține că teroriștii trebuie tratați într-o manieră mult mai dură

Preşedintele american, Donald Trump, a scris, sâmbătă, pe Twitter, că l-a concediat pe Michael Flynn, care i-a fost consilier pe probleme de securitate naţională, după ce acesta a minţit FBI-ul şi pe vicepreşedintele Mike Pence.

“A trebuit să îl concediez pe Flynn pentru că l-a minţit pe vicepreşedinte şi a minţit FBI-ul. A pledat vinovat în legătură cu acele minciuni. Este păcat, pentru că acţiunile sale în perioada de tranziţie au fost legale. Nu era nimic de ascuns!”, a scris Donald Trump.

Tot sâmbătă,Donald Trump a declarat, conform New York Post, că nu a existat “absolut nicio complicitate” între echipa sa de campanie din 2016 şi Rusia, reacţionând astfel după ce Michael Flynn a recunoscut în cadrul înţelegerii de a pleda vinovat cu anchetatorii lui Robert Mueller că un membru de rang înalt al echipei de tranziţie a miliardarului republican l-a îndrumat să intre în contact cu oficiali ruşi în decembrie 2016.

Flynn a pledat vinovat, vineri, faţă de acuzaţia că a făcut declaraţii false FBI-ului.

El a devenit astfel primul oficial de la Casa Albă a lui Trump care încheie o înţelegere prin care pledează vinovat în ampla anchetă a procurorului special Robert Mueller cu privire la o posibilă coordonare între Rusia şi echipa de campanie a miliardarului republican cu scopul de a influenţa rezultatul alegerilor din 2016.

Guvernul nu a dezvăluit identitatea acestui oficial de rang înalt din cadrul echipei de tranziţie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.