Meniu principal

Statele Unite ale Americii nu mai primesc imigranți

Trump condamnă atentatul de la Londra și susține că teroriștii trebuie tratați într-o manieră mult mai dură

Donald Trump, președintele SUA, a anunțat, vineri, înăsprirea a cadrului legal în materie de imigrație și primire de refugiați, în scopul stopării eventualei intrări pe teritoriul american a unor “teroriști islamiști radicali”, informează AFP, citată de AGERPRES.

”Inițiez noi măsuri de control pentru a menține în afara Statelor Unite teroriștii islamiști radicali. Nu îi vrem aici, Vrem să fim siguri că nu vom lăsa să intre în țara noastră aceleași amenințări pe care soldații noștri le combat peste hotare. Nu vom uita niciodată lecțiile lui 11 septembrie 2001”, a proclamat Trump, făcând trimitere la atentatele comise în SUA de gruparea Al-Qaida și care au traumatizat America.

Potrivit decretului și anexelor sale, difuzate de Casa Albă, autoritățile americane vor interzice timp de trei luni sosirea resortisanților din șapte țări musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

Washingtonul va opri de asemenea, timp de patru luni, programul federal de primire și reinstalare a refugiaților, de toate naționalitățile, din țări aflate în război. Un program umanitar ambițios, creat în 1980, și care nu a fost suspendat decât o singură dată: timp de trei luni după 11 septembrie 2001, notează AFP.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.