Meniu principal

Trump a făcut o nouă propunere pentru funcția de consilier pe securitate națională

Președintele SUA, Donald Trump, l-a numit, luni, pe general-locotenentul Herbert Raymond McMaster în postul de consilier pentru securitate națională. Decizia vine după ce Michael Flynn s-a retras, ca urmare a apariției unor informații că l-ar fi indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence în legătură cu faptul că a vorbit cu ambasadorul Rusiei în SUA despre sancțiunile americane înainte de învestirea lui Trump.

General-locotenentul Herbert Raymond McMaster este un militar recunoscut pentru că spune deschis ce gândește și pentru că își înfruntă superiorii, comentează Reuters, citată de AGERPRES.

“Este extrem de respectat de toată lumea din armată și foarte extrem de onorați să îl avem. Este un om cu un talent uriaș și cu o experiență uriașă”, a spus Donald Trump.

Unul dintre subiectele asupra căruia Trump și McMaster ar putea avea în scurt timp opinii diferite este Rusia. McMaster împărtășește poziția consensuală printre oficialii de securitate națională că Rusia este o amenințare și un adversar al SUA, în timp ce predecesorul său, general-locotenentul în retragere Michael Flynn, părea să o fi considerat mai degrabă ca un potențial partener geopolitic.

Trump și-a exprimat în mai multe rânduri disponibilitatea ca SUA să aibă o relație mai bună cu Rusia decât în perioada administrației conduse de Barack Obama.

(foto: Reuters)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.